Active Vision SiwwwaBlondXML
A Siwwwa honlapja
Deus ex machina

Deus ex machina

A Magyar Színházművészeti Lexikonban a „Deus ex machina” szócikk alatt a következő magyarázatot találjuk:

deus ex machina ( latin. „isten a gépből”): isteni beavatkozás. Számos ókori drámában a bonyodalmat egy gépezet útján lebocsátott „isten” váratlan megjelenése oldotta meg.

De mi köze ennek egy informatikai megoldáshoz, különösen egy ECMS-hez? – kérdezhetné bárki, aki eddig még nem találkozott az Active Vision SIWWWA alkalmazásával.

A görög drámákban gyakran előfordul, hogy a cselekmény oly bonyolulttá és kilátástalanná válik, hogy a közönség számára elfogadható végkifejletet már csak egy csoda vagy isteni közbeavatkozás hozhatja el. A tragédia végét ezért általában isteni közbeavatkozás befolyásolta vagy oldhatta meg. A reménytelen, keserű vég ellensúlyozására egy istenség lépett – vagyis inkább ereszkedett alá – a színre, aki csodálatos „isteni” képességeivel rendet teremtett a káoszban és megoldást kínált a kialakult konfliktusra. Ilyenkor, a nagyobb hatás kedvéért, az istent játszó színész nem a teologeiónon sétált be, hanem, hogy félelmetesebb és látványosabb legyen a entreé és ezzel a darab vége is, egy hatalmas daruval vagy más szerkezet segítségével ereszkedett le a színpadra a színészek közé. Tehát az isten a gépből vagyis inkább a gép segítségével érkezett a színpadra és megoldotta a szituációt.

A SIWWWA ECMS egy hindu félisten nevét viseli. Síva egyszerre pusztít és teremt, ő az anyagi világ ura, a múlt, a jelen és a jövő ismerője. Az Active Visiondeus ex machina" –ja elsődlegesen a tartalmi káoszra kínál isteni megoldást. Amikor már semmi és senki nem segíthet abban, hogy a vállalati tartalmak a fejünkre nőve átláthatatlan, kaotikus masszát alkossanak, akkor lép a színre SIWWWA és lerombolja a régi rendszereket, rendet teremt a tartalmi káoszban. A SIWWWA-hoz nem kell sem daru, sem emelőszerkezet, elegendő egy szerver, ahhoz, hogy a káosz után központosított és szabályozott módon kezelje a belső és külső webes tartalmat.

SIWWWADeus ex machina